Städer och byar

Vi bjuder på resetips och matnyttig information om flera städer och byar i Toscana. Är du en resenär som tycker om god mat och dryck, vacker natur och intressant kultur? Då är Toscana i Italien det rätta resmålet för dig. Till denna vackra region kan du resa året runt med bland annat Ving.

Toscana är ett enormt stort område i Italien som bjuder på mängder med fantastiska sevärdheter. Reser du till Toscana genom att flyga, finns det två olika flygplatser att välja mellan. Den ena är Galileo Galilei i Pisa och den andra heter Amerigo Vespucci och ligger i Florens. Ett lite äventyrligare alternativ är att flyga till Rom eller Milano och sedan ta tåget till Toscana, vilket bara tar några få timmar. Du kan välja mellan att köpa en paketresa med hotell och boende, men vill du hellre ordna boende på egen hand så finns det gott om hotell att välja i området.

Bland de populärare resorterna i Toscana hör exemplevis Florens. Väljer du att resa hit kan du vara beredd på att få en riktig semesterupplevelse. Florens är en välbesökt ort där du bland annat kan besöka ett flertal museum och konstgallerier. Stadens flygplats ligger bara några få kilometer nordväst om Florens centrala delar. I Florens och Toscana betalar du med Euro, precis som i övriga Italien.