Lucca

Lucca är en liten pittoresk by där du kan njuta av arkitektur från renässansen samt medeltida historia. Lucca är en levande stad där man som besökare kan få uppleva antika marknader, musikfestivaler och andra evenemang året runt. Dessutom ligger ett flertal fantastiska stränder inte långt från orten där du kan njuta av medelhavet.

Lucca lockar många turister varje år, men ändå lyckas man bevara en lugn och avkopplande atmosfär. Stadsmuren från 1500-talet är kanske en av de mest sevärda sakerna när man besöker Lucca. Denna är idag nästintill helt intakt och för den som orkar, finns möjlighet att ta sig upp för det 130 meter höga tornet Torre Guinigi som har en gammal ek på toppen.

Sevärdheter

Förutom tornet finns ett flertal andra sevärda byggnader i Lucca. Dessa inbegriper bland annat kyrkorna San Michele in Foro och San Frediano, katedralen San Martino, shoppinggatan Via Fillungo samt Palazzo. Tycker du om glass ska du bege dig till Gelateria Pinguino som ligger på Piazza Napoleone.

Kykan San Frediano har en vackert dekorerad fasad med påkostad, gyllene mosaik från 1200-talet och en inredning väl värd att uppleva. Bland annat kan du beskåda ett rikt snidat dopfunt samt en helgedom till Luccas egna helgon Santa Zitas ära. Piazza Anfiteatro är en annan sevärdhet i Lucca. Som namnet avslöjar är torget byggt på platsen för en romersk amfiteater från 100-talet e. Kr. 1830 restaurerade man platsen och idag är torget är händelserik plats med omkringliggande kaféer, barer och restauranger.

Lucca Ponte della Madallena Devils Bridge

Lucca Ponte della Madallena, Devils Bridge

De enorma och vackert bevarade villorna och trädgårdarna i området kring Lucca har blivit en stor attraktion för besökare till staden. Bland annat erbjuder Villa Reale guidade turer i sina stora trädgårdar på förmiddagarna samt under sena eftermiddagar. Villa Mansi, med sin barockinspirerade fasad, är en av de mest magnifika villorna i området och erbjuder även visningar för besökare.