Flyg till Toscana

Flyg till Toscana om du vill ha en semester full med kultur- och matupplevelser! Hit kan du resa året runt med ett flertal resebolag, bland annat Ving och Apollo.

Du kan välja mellan att köpa en paketresa där både flyg och boende ingår, eller så kan du ordna resan själv. Bokar du hotell på egen hand, finns ett stort antal boendealternativ att välja mellan.

Om du ska boka en resa med flyg till Toscana, kan du jämföra priser på exempelvis Resia eller Mr Jet. De billigaste resorna tur och retur där endast flyg ingår, kostar så lite som 1500 kronor under lågsäsong. Du måste byta flyg en gång om du ska resa till Toscana och flygtiden är som kortast drygt 4 timmar inklusive en mellanlandning. Det finns två flygplatser i Toscana, där den ena ligger strax utanför Pisa och den andra utanför Florens.

Flygplatsen Amerigo Vespucci i Florens ligger några kilometer från stadens centrum. När du väl landat tar du dig enkelt in till de centrala delarna genom att ta buss nummer 62. Bussen avgår precis utanför flygplatsen och går så ofta som var tjugonde minut.

Du kan även välja att ta ett flyg till Pisa, vars flygplats är uppkallad efter den kända italienska fysikern Galileo Galilei. Du tar dig enkelt in till Pisa med buss eller taxi. Pisas flygplats är den största i Toscana och orten är mycket populär bland turister. Staden kallas ibland för ”Toscanas port” eftersom den ligger på ett praktiskt avstånd från både Florens och Livorno.