Sevärdheter

Staden Florens är en av de populäraste omården i Toscana. Staden får omkring 10 miljoner besökare varje år. Hit kommer man framför allt för att uppleva konst, historia och arkitektur. Bland de mest sevärda platserna räknas bland annat torget Piazza del Duomo, Palazzo Medici samt konstmuseet Uffizierna.

Det kända, lutande klocktornet hittar du i Pisa. Pisa är en gemytlig universitetsstad som ligger i nordvästra Toscana. Förutom det lutande tornet kan du uppleva stadens domkyrka, den intilliggande kyrkogården Camposanto samt dopkapellet från 1100-talet.

Siena hittar du några mil söder om staden Florens. Siena är omsluten av en välbevarad stadsmur och många besökare kommer till orten för att uppleva konst och kultur. De centrala delarna i staden står med på UNESCO:s lista över världsarv.

Beger du dig istället mer västerut kommer du till den mysiga och färgstarka hamnstaden Livorno. Här möts du av en stor blandning av människor, kulturer och livsstilar och staden är den tredje största i hela Toscana. I Livorno kan du bland annat promenera längs med någon av de många kanaler som finns i det så kallade Venedig-distriktet.

Den pittoreska byn Lucca finner du i Toscanas norra del, inte långt från kusten. Hit kommer man bland annat om man vill uppleva arkitektur från renässansen eller lära sig om medeltida historia. Det råder en avkopplande atmosfär i Lucca. En av de mest uppskattade sevärdheterna i staden är dess stadsmur från 1500-talet, som nästan är helt intakt.